Privacy Policy

Hulp
nodig?

Klantenservice

Heb je een vraag?

2 dagen bezorging.
Gratis bij orders boven de € 50,-.

Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens?

Wij kunnen uw persoonsgegevens verwerken voor de hieronder beschreven doeleinden.

Om te reageren op uw vragen of om met u te communiceren

We kunnen uw persoonsgegevens verwerken om te reageren op uw vragen en om aan uw verzoeken te voldoen, wanneer u contact met ons opneemt via een van onze online contactformulieren of anderszins (bijv. wanneer u ons vragen, suggesties, complimenten of klachten, of wanneer u om andere informatie over onze Diensten vraagt). We kunnen uw naam, titel, (zakelijke of privé) contactgegevens (inclusief uw e-mailadres, telefoonnummer, naam van uw bedrijf) en alle andere informatie die u ons verstrekt in het open veld van het contactformulier verwerken.

Deze informatie verwerken op basis van uw toestemming, die op elk moment door u kan worden ingetrokken.

Voor enquêtes of andere (marketing)communicatie

Met uw toestemming kunnen we uw persoonsgegevens verwerken om u enquêtes over onze producten of Diensten, marketingcommunicatie te sturen of om u op de hoogte houden van evenementen, speciale aanbiedingen, producten en diensten van PaintDeals.com die voor u interessant kunnen zijn.

We kunnen profielen aanmaken en uw interacties met onze Diensten analyseren. Op deze manier leren we over uw interesses en kunnen we onze communicatie aanpassen aan uw persoonlijke interesses.

We verwerken uw naam, uw e-mailadres en andere (persoonlijke) gegevens die u met ons hebt gedeeld.

We zullen deze activiteit uitvoeren met uw toestemming, die kan op elk moment door u worden ingetrokken.

Voor de ontwikkeling en verbetering van producten en diensten

Wij verwerken geaggregeerde persoonsgegevens voor verschillende zakelijke doeleinden van PaintDeals.com, zoals het ontwikkelen van nieuwe producten en Diensten, voor het verbeteren, verbeteren of wijzigen van onze Websites, Apps en andere digitale kanalen, het identificeren van gebruikstrends, het bepalen van de effectiviteit van onze promotiecampagnes en het uitvoeren en uitbreiden van onze zakelijke activiteiten.

Waar mogelijk gebruiken we geaggregeerde gegevens. Soms verwerken wij persoonsgegevens zoals uw naam, uw e-mailadres, uw IP-adres, geslacht, woonplaats, cijfers van uw postcode en alle andere informatie genoemd in deze Verklaring of anderszins door u aan ons verstrekt.

Wij ondernemen deze activiteiten om onze contractuele relatie met u te beheren en/of omdat we een gerechtvaardigd belang hebben.

Voor het technische en functionele beheer van onze Apps of Websites

Wanneer u onze Services gebruikt, kunnen we bepaalde informatie automatisch van uw apparaat verzamelen. We verwerken deze informatie om u te helpen informatie op een snelle en gemakkelijke manier te vinden en om de toegang tot en functionaliteit van onze websites, apps of andere digitale kanalen te verbeteren.

De informatie die we automatisch verzamelen, kan informatie bevatten zoals uw IP-adres, apparaattype, unieke apparaatidentificatienummers, browsertype, brede geografische locatie (bijv. locatie op land- of stadsniveau) en andere technische informatie.

We kunnen ook informatie verzamelen over uw interactie met onze Services, inclusief webpagina’s die u hebt bezocht en links waarop is geklikt. We verwerken deze informatie voor onze legitieme zakelijke doeleinden.

Wanneer u een account bij ons aanmaakt, om het account te beheren

Op uw verzoek kunnen we een persoonlijk account voor u aanmaken om het aankoopproces voor u gemakkelijker te maken. In dat geval moeten we uw naam, e-mailadres en alle andere informatie die nodig is voor het aanmaken van een account. We verwerken ook uw weergavenaam en uw inloggegevens. We verwerken deze informatie op basis van uw toestemming, die op elk moment door u kan worden ingetrokken.

Wanneer u producten koopt, om uw bestelling te verwerken en onze relatie met u te beheren

We gebruiken persoonlijke gegevens om uw aankoop en om uw bestelling te bezorgen, om de status van uw bestelling te melden en om contact met u op te nemen over de transactie. Voor dit doel kunnen we uw naam en adres, contactgegevens zoals telefoonnummer of e-mailadres, creditcard of andere betalingsgegevens, uw aanvaarding van onze toepasselijke voorwaarden en of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen. We verwerken ook informatie over wat u bij ons hebt gekocht en informatie via uw geregistreerde interacties met PaintDeals.com-websites en -apps (waarvoor we cookies kunnen gebruiken), uw winkelgeschiedenis, zowel online als offline (wanneer u een aankoop doet in een winkel ).

Wij verwerken uw persoonsgegevens om onze koopovereenkomst met u uit te voeren en om uw bestelling bij u af te leveren.

Als u deelneemt aan prijsvragen, evenementen, wedstrijden, acties en/of kansspelen, om uw deelname te administreren

Met uw toestemming kunnen wij kan u e-mails sturen met acties en uitnodigingen om deel te nemen aan prijsvragen, evenementen, wedstrijden of kansspelen. Als je ervoor kiest om deel te nemen aan een van deze activiteiten, hebben we je persoonsgegevens nodig om dit te kunnen organiseren. Als je deelneemt aan een van deze activiteiten, hebben we je persoonsgegevens nodig om aan te kondigen wanneer je een winnaar bent, om de prijzen uit te delen en om de respons op prijsvragen, evenementen, prijsvragen, acties en/of kansspelen te meten.

We verwerken deze informatie op basis van uw toestemming, die op elk moment door u kan worden ingetrokken.

Naleving van wetten en wettelijke verplichtingen en bescherming van de activa en belangen van PaintDeals.com

We zullen uw persoonlijke gegevens verwerken zoals gepast of noodzakelijk (a) onder de toepasselijke wetgeving, inclusief wetten buiten uw land van verblijf en inclusief bijv due diligence van de tegenpartij, witwassen van geld, financiering van terrorisme en andere misdrijven; (b) om te voldoen aan wettelijke verplichtingen; (c) om te reageren op verzoeken van openbare en overheidsinstanties; (d) om onze algemene voorwaarden en ander toepasselijk beleid af te dwingen; (e) om onze activa en/of activiteiten te beschermen; (f) om onze rechten, privacy, veiligheid of eigendommen en/of die van u of anderen te beschermen; en (g) om ons in staat te stellen beschikbare rechtsmiddelen na te streven of de schade die we kunnen lijden te beperken.

We kunnen ook geaggregeerde gegevens verwerken voor audits, om te controleren of onze interne processen werken zoals bedoeld en in overeenstemming zijn met wettelijke, regelgevende of contractuele vereisten, voor fraude- en beveiligingsmonitoringdoeleinden, bijvoorbeeld om cyberaanvallen of pogingen tot identiteitsdiefstal te detecteren en te voorkomen

Indien nodig kunnen wij uw naam, uw contactgegevens, uw correspondentie met PaintDeals.com, uw gebruik van onze producten en/of diensten en alle andere informatie die in deze Verklaring wordt genoemd of anderszins door u aan ons is verstrekt, verwerken als dit is vereist voor een van de in de vorige paragraaf genoemde doeleinden. We kunnen deze informatie verwerken om te voldoen aan een wettelijke verplichting (a, b en c). We kunnen deze informatie verwerken voor onze legitieme zakelijke doeleinden (d, e, f en g)

Als u onze apps gebruikt, om uw inhoud te delen.

We kunnen uw persoonlijke gegevens verwerken als u onze apps of diensten gebruikt, om afbeeldingen, video’s of andere door gebruikers gegenereerde inhoud op te slaan en te delen zodat u de gegevens kunt delen A. In dit geval kunnen we metagegevens verwerken in deze afbeeldingen, video’s of andere door gebruikers gegenereerde inhoud (waaronder GPS-locatiegegevens en apparaat-ID’s, afhankelijk van de privacy-instellingen van uw apparaat) en dergelijke persoonlijke gegevens die zijn opgenomen in de inhoud van de afbeeldingen, video’s of andere door gebruikers gegenereerde inhoud. Dit kan zelfs persoonlijke gegevens van een speciale categorie bevatten (zoals kan worden bepaald aan de hand van het uiterlijk van een persoon op een foto of video, indien vrijwillig door u geüpload via onze app).

We kunnen ook gegevens verwerken die u aan ons verstrekt via uw sociale media-accounts. Indien u persoonsgegevens van andere personen dan uzelf wilt delen via een van onze Apps (bijvoorbeeld door middel van een foto of video), dient u ervoor te zorgen dat die andere personen geven ook toestemming voor het uploaden van hun gegevens naar de App met het doel ze te delen. Als je een link deelt via de App, kan deze link ook zichtbaar zijn voor anderen.

Wij verwerken deze gegevens op basis van jouw toestemming, die je op elk moment kunt intrekken. We kunnen de inhoud die u deelt via de App ook verwerken om onze producten, websites en apps te verbeteren. Als we dit doen, verwerken we deze informatie op basis van ons legitieme belang – dat wil zeggen om onze producten te verbeteren en de klantbetrokkenheid te verbeteren.

Over het algemeen zullen we de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen alleen gebruiken voor de doeleinden die worden beschreven in deze Privacyverklaring of voor doeleinden die we u uitleggen op het moment dat we uw persoonlijke gegevens verzamelen. Indien toegestaan ​​door de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, kunnen we uw persoonlijke gegevens echter ook voor andere doeleinden gebruiken, op voorwaarde dat ze niet onverenigbaar zijn met de doeleinden die we aan u hebben bekendgemaakt.

Als u ons informatie over iemand anders verstrekt, moet u ervoor zorgen dat u die toestemming van de persoon om dit te doen voor de doeleinden die worden beschreven in deze privacyverklaring. Door persoonsgegevens te verstrekken die betrekking hebben op een andere persoon, bevestigt u dat u hiervoor toestemming hebt gegeven of dat u het recht hebt om namens deze persoon toestemming te geven voor de verwerking (bijvoorbeeld voor kinderen voor wie u de ouderlijke of voogdij hebt).

2. Cookies en vergelijkbare trackingtechnologie

Op onze Websites, Apps en Social Media-kanalen kunnen we cookies en andere technologie gebruiken voor onze interne analysedoeleinden en om de kwaliteit en relevantie van onze producten en onze Diensten te verbeteren en om onze inhoud en advertenties relevanter voor u te maken.

We gebruiken alleen tracking cookies (cookies om u relevante advertenties te bieden, of technologie die uw gedrag volgt), met uw toestemming. Voor meer informatie over het type cookies dat we gebruiken, de reden waarom we ze gebruiken en hoe u uw cookies kunt beheren, zie onze Cookieverklaring.

3. Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

Wij kunnen uw persoonsgegevens delen met:

  • Onze groepsmaatschappijen, onze externe partners en leveranciers, professionele adviseurs (zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, auditors, advocaten, accountants of andere professionele adviseurs), en andere partijen (zoals ICT, dienstverleners, advies- of verzendingsaanbieders), die namens ons persoonsgegevens verwerken voor doeleinden die worden beschreven in deze Privacyverklaring, in onze Cookieverklaring, of voor de doeleinden die aan u zijn medegedeeld wanneer wij uw persoonsgegevens verzamelen. Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens met een hoog beschermingsniveau worden behandeld, heeft PaintDeals.com de PaintDeals.com Bindende Regels (‘Privacyregels voor Klant-, Leveranciers- en Zakenpartnergegevens’) geïmplementeerd, die ervoor zorgen dat elke PaintDeals.com-rechtspersoon hetzelfde beschermingsniveau toepast op persoonsgegevens. We zijn ook technische, organisatorische en contractuele maatregelen (zoals gegevensverwerkingsovereenkomsten) overeengekomen met externe leveranciers om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens uitsluitend worden verwerkt voor de bovengenoemde doeleinden en om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens goed beveiligd zijn;
  • Elke bevoegde wetshandhavingsinstantie, regelgevende instantie, overheidsinstantie, rechtbank of andere derde partij als we van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk is: (i) als een kwestie van toepasselijke wet- of regelgeving; (ii) om onze wettelijke rechten uit te oefenen, vast te stellen of te verdedigen; of (iii) om uw vitale belangen of die van een andere persoon te beschermen;
  • Andere partijen in verband met zakelijke transacties: we kunnen uw gegevens ook van tijd tot tijd delen in het kader van zakelijke transacties, zoals tijdens de verkoop van een bedrijf of een onderdeel van een bedrijf aan een ander bedrijf, of een reorganisatie, fusie , joint venture of andere beschikking over ons bedrijf, onze activa of onze aandelen, op voorwaarde dat we die partijen informeren dat ze uw persoonlijke gegevens alleen mogen verwerken voor de doeleinden die in deze privacyverklaring worden vermeld;
  • Andere partijen, maar alleen als u daarmee heeft ingestemd, of als u ons hebt opgedragen om dergelijke openbaarmaking aan dergelijke partijen te doen.

Waar slaan we uw persoonlijke gegevens op?

Vanwege onze wereldwijde manier van werken, kunnen gegevens die u ons verstrekt, worden overgedragen aan of geopend door aan PaintDeals.com gelieerde ondernemingen en vertrouwde derde partijen uit vele landen over de hele wereld. Als gevolg hiervan kunnen uw gegevens worden verwerkt buiten het land waar u woont, indien dit noodzakelijk is voor het vervullen van de in deze Verklaring beschreven doeleinden. Onze belangrijkste servers bevinden zich in de Europese Economische Ruimte, maar onze groepsmaatschappijen en externe leveranciers zijn over de hele wereld actief.

Dit betekent dat wanneer we uw persoonlijke gegevens verwerken, we deze in elk van deze landen kunnen verwerken, met inachtneming van de volgende paragraaf.

Als u woonachtig bent in de Europese Economische Ruimte: landen buiten de Europese Economische Ruimte kunnen andere wetten op het gebied van gegevensbescherming hebben aan de wetten van uw land (en in sommige gevallen niet zo beschermend). We zullen echter altijd stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw informatie door derden wordt verwerkt in overeenstemming met deze Verklaring en dat we voldoen aan de toepasselijke wettelijke vereisten om een ​​adequate bescherming van uw informatie te garanderen. We zullen ervoor zorgen dat als uw gegevens worden overgedragen naar een ander land, deze voldoende worden beschermd, via de privacyregels van PaintDeals.com voor gegevens van klanten, leveranciers en zakenpartners of via contractuele regelingen met derden. Dit kan de implementatie van de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie voor de overdracht van persoonlijke informatie omvatten, die vereisen dat de ontvanger van de persoonlijke gegevens de persoonlijke gegevens die zij verwerken, beschermen in overeenstemming met de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie.

5. Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en wij hebben technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen tegen verlies of onrechtmatige verwerking van deze gegevens. We gebruiken verschillende beveiligingstechnieken, waaronder beveiligde servers, firewalls en encryptie, evenals fysieke beveiliging van de locaties waar gegevens worden opgeslagen.

U dient zich ervan bewust te zijn dat de overdracht van informatie via internet niet volledig veilig is. Hoewel we zullen doen wat redelijkerwijs mogelijk is om uw persoonlijke gegevens te beschermen, kunnen we de veiligheid van persoonlijke gegevens die u online vrijgeeft niet garanderen. U accepteert de inherente beveiligingsimplicaties van het gebruik van internet en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige inbreuk op de beveiliging, tenzij we de toepasselijke wetgeving hebben geschonden, en dan alleen binnen de limieten die zijn uiteengezet in de relevante algemene voorwaarden.

6. Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

We bewaren uw persoonsgegevens voor de periode die nodig is om de in deze Verklaring uiteengezette doeleinden te vervullen, tenzij een langere bewaartermijn vereist of toegestaan ​​is door de toepasselijke wetgeving. Bijvoorbeeld om u een door u gevraagde dienst te leveren of om te voldoen aan toepasselijke wettelijke, fiscale of boekhoudkundige vereisten.

7. Welke verzoeken kunt u doen met betrekking tot uw persoonsgegevens?

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, bij te werken of te laten verwijderen. Daarnaast kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, ons vragen de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens vragen. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via de onderstaande contactgegevens.
  • U hebt het recht om de toestemming (“opt-out”) van marketingcommunicatie die we u op elk moment sturen, in te trekken. U kunt dit recht uitoefenen door op de afmeld- of opt-outlink te klikken in de e-mails die we u sturen. Als u zich wilt afmelden voor andere vormen van marketing, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens.
  • Evenzo, als we uw persoonlijke gegevens met uw toestemming hebben verzameld en verwerkt, kunt u uw toestemming op elk moment intrekken. Het intrekken van uw toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking die we hebben uitgevoerd voorafgaand aan uw intrekking, en evenmin op de verwerking van uw persoonlijke gegevens die is uitgevoerd op basis van andere wettige verwerkingsgronden dan toestemming.
  • Hoewel we er de voorkeur aan geven dat u eerst naar ons toekomt met eventuele klachten, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij een gegevensbeschermingsautoriteit over onze verzameling en ons gebruik van uw persoonlijke gegevens. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit.

We reageren op alle verzoeken die we ontvangen van personen die hun gegevensbeschermingsrechten willen uitoefenen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

8. Links naar websites van derden en sociale media (zoals Facebook, LinkedIn enz.)

Onze diensten kunnen links bevatten van en naar de diensten van onze partnernetwerken, adverteerders, gelieerde ondernemingen en leden van onze bedrijfsgroep. Als u een link naar een van deze volgt, houd er dan rekening mee dat deze derden hun eigen privacybeleid/gebruiksvoorwaarden moeten hebben en dat wij hiervoor geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden. Controleer de privacyverklaringen van deze derden voordat u persoonlijke gegevens aan hen verstrekt.

We bieden ook de mogelijkheid om een ​​account bij ons aan te maken via uw sociale netwerkaccounts (zoals Facebook). Dit bespaart u tijd bij het maken van het account, omdat uw aanmeldingsgegevens worden geïmporteerd uit uw sociale netwerkaccount. Houd er rekening mee dat wanneer u deze optie voor “social sign-on” gebruikt, we bepaalde informatie via het sociale netwerk kunnen ontvangen, zoals uw naam, leeftijd, locatie, voorkeuren, beroep en uw andere openbaar beschikbare persoonlijke gegevens. Deze informatie wordt niet door ons gevraagd, maar wordt automatisch verstrekt door het sociale netwerk met behulp van de social sign-on-optie. Nadat u uw account heeft aangemaakt, heeft u de mogelijkheid deze aan te vullen met alle informatie die u met ons wilt delen.

9. Persoonlijke gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar

Als u jonger bent dan 16 jaar, raden wij u aan om een ​​van uw ouders of wettelijke voogden te vragen en hun schriftelijke toestemming te vragen voordat u uw persoonlijke gegevens aan ons verstrekt.

Als u een ouder, raden we u aan het gebruik van onze Services door uw kind te controleren en ervoor te zorgen dat we geen persoonlijke gegevens van uw kind ontvangen zonder uw schriftelijke toestemming.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de persoonlijke gegevens van uw kind.

PaintDeals.com

Straatsburgdok Noordkaai 3, 2030 Antwerpen

De rechtspersoon die verantwoordelijk is voor de verwerking van uw persoonsgegevens zoals weergegeven in deze Privacyverklaring is PaintDeals.com